Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Juncker: Krisen ännu inte över

5 augusti 2014

Efter helgens bankkrasch i Portugal varnar EU-kommissionens tillträdande chef Jean-Claude Juncker för att den ekonomiska situationen fortsatt är bräcklig. Samtidigt får EU:s nya bankregler beröm från bankanalytiker.

Under ett besök i Grekland på måndagen manade Jean-Claude Juncker till vaksamhet mot nya oförutsedda finansiella utmaningar som kan uppstå samtidigt som man försöker övervinna de kvardröjande effekterna av skuldkrisen.

– Jag tror att vi har gått en lång väg och vi närmar oss slutet, men vi har ännu inte kommit runt hörnet, sade Juncker rapporterar nättidningen EUbusiness.

Samtidigt skriver den amerikanska finanstidningen Bloomberg att EU:s nya regler för krisbanker får tummen upp efter Portugals resoluta hantering av den konkursmässiga banken Banco Espirito Santo.

– Det här är dåligt för bankens aktieägare och borgenärer, men det är bra för den bredare banksektorn. Alla känner nu till spelreglerna och det minskar osäkerheten på marknaden, säger Stefan Bongardt, bankanalytiker på Independent Research GmbH i Frankfurt.

”Eurons systemkris är över," skriver Holger Schmieding, chefsekonom på Berenberg Bank i London, i ett meddelande från banken. "Även om euroområdet har fortfarande problem, har det nu en väloljad maskin för att ta itu med dem. De onda spridningsrisker, som var kännetecknande för eurokrisen, kan hållas i schack."

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret