Senast uppdaterad: 18 juni 2024
Debatt i andra medier
Artiklar i ämnet
Carl Bildt: Påverkanskampanjer besegras med demokrati
Rädslan för desinformation under EU-valet får inte leda till begränsningar av yttrandefriheten. Det säger Carl Bildt till SVT.
– Det här är inget nytt. Sovjetunionen finansierade till och med politiska partier. Hur besegrade vi det? Genom demokrati och yttrandefrihet, sade Carl Bildt.
Bildt: EU bör inte stödja ett självständigt Taiwan
Tidigare Stats- och utrikesminister Carl Bildt (M) anser att EU inte bör stödja Taiwans självständighet och istället bör hålla fast vid tanken om en återförening av Taiwan med Kina, skrev han på Twitter under onsdagen, enligt SVT.
Carl Bildt: Kriget kommer att avgöras på slagfältet
Carl Bildt är inte övertygad om att Ryssland kommer att minska den militära aktiviteten vid Kiev, som den ryska delegationen hävdat efter dagens förhandlingar.
– Jag tror inte att man kommer dra sig tillbaka. Man har misslyckats med offensiven och att ta Kiev, säger den tidigare stats- och utrikesministern i SVT:s Aktuellt.
Han är övertygad om att kriget kommer att avgöras på slagfältet, inte i förhandlingsrummet.
Bildt: Krig i Bosnien på gränsen till uteslutet
Carl Bildt, ex-utrikesminister och EU-sändebud under Jugoslavienkriget, följer utvecklingen på Balkan noga. Han tonar ner riskerna för en väpnad konflikt i Bosnien, skriver SvD.
Bildt om Navalnyj: Politiska priset för Ryssland är ”massivt”
Rysslands mest kände oppositionsfigur Alexej Navalnyj har stirrat döden i vitögat men är nu på bättringsvägen. Men det världspolitiska muller som förgiftningen utlöst bara växer.
– Det utrikespolitiska priset för det här är massivt, säger Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt (M) om reaktionerna mot Ryssland, till SVT.
“Ett upprop till demokratins försvar”
“Covid-19-pandemin utgör inte bara ett hot mot människors liv och försörjning runtom i världen, utan är även en politisk kris som hotar den liberala demokratins framtid.” Så inleds ett internationellt upprop undertecknat av 500 person och ett antal organisationer. Fyra svenskar har skrivit under uppropet: tidigare utrikesministrar Carl Bildt och Margot Wallström, förre EU-kommissionären Cecilia Malmström och forskningsinstitutets Ratios vd Nils Karlson.
Bildt om krisen vid Krim: Skicka europeiska fartyg till Azovska sjön
Tidigare utrikesministern Carl Bildt (M) tycker att västvärlden är undflyende mot Ryssland när det gäller situationen kring Azovska sjön. Han tycker att europeiska länder borde skicka civila fartyg till området för att upprätthålla sjöfartsfriheten, uppger TT/SVT.
Carl Bildt: Många år kvar till britterna lämnat
– Det brittiska utträdet illustrerar rätt väl en stor mängd fördelar [med EU-medlemskapet] som vi har tagit för givna. Vi ser dem överhuvudtaget inte för de är en del av vår vardag, sade förre utrikesministern Carl Bildt (M) på tisdagen vid ett seminarium i Stockholm och exemplifierade att EU finansierar en mycket betydande del av forskningsprogrammen på det ansedda universitetet i Cambridge. Han tillade att efter Storbritanniens formella utträde i mars 2019 kommer “en rätt lång övergångstid” för olika frågor.
– Det kommer att ta många år innan de är helt och hållet ute, sade Bildt.
Bildt: Trump slutet på väst som vi känner det
”Om man lyssnar till vad Donald Trump har sagt under och innan sin kampanj är detta slutet på väst som vi känner till det”, skriver tidigare utrikesminister Carl Bildt (M) i Washington Post. Han pekar bland annat på Trumps tal om att riva upp klimatavtalet från i fjol, Iranavtalet och flera frihandelsavtal.
Cameron har vunnit Europas öra
Efter den konservativa storsegern i brittiska valet gör de europeiska ledarna sig redo att börja förhandla med premiärminister David Cameron om landets plats i EU.