Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Wallis: Östersjöstrategin behöver pengar

18 september 2009

Europaparlamentets vice talman Diana Wallis uttryckte på fredagen kritik mot att Östersjöstrategin inte tilldelats några extra pengar. I dag diskuterar EU-ministrarna strategin i Stockholm.

På fredagen befinner sig unionens EU-ministrar i Stockholm för att diskutera den så kallade Östersjöstrategin. Men redan vid den inledande sessionen på förmiddagen uttryckte Europaparlamentets vice talman, Diana Wallis oro för att strategin inte innehåller några nya pengar.
– Europaparlamentet ställer sig tveksamt till att strategin inte ges någon ny finansiering. Om inte annat behövs det finansiering för att hantera de administrativa kostnaderna. Det finns en risk att strategin inte kommer att ge resultat, sade Wallis.

Hon menade också att för att Östersjöstrategin ska fungera fullt ut måste hela EU vara engagerade i strategin.

I strategin är det inte aktuellt med några nya pengar. Det handlar istället om att redan avsatta pengar förs över till strategi, vilket innebär närmare 500 miljarder kronor från strukturfonderna kommer att gå till åtgärderna för Östersjön.

Under mötet kommer även en liknande strategi för Donauområdet att diskuteras.

Yonna Waltersson
Reporter
Skicka epost
YonnaWaltersson
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret