Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Sverige lade ner sin röst i omtvistad fråga

7 mars 2011

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) lade i dag ner Sveriges röst i ministerrådet som en eftergift till EU-nämndens beslut om ändringar i EU:s arbetsmarknadspolitik.

I fredags krävde en majoritet bestående av de rödgröna partierna och Sverigedemokraterna i riksdagens EU-nämnd att arbetsmarknadsminister Hillevi Engström skulle kräva två tillägg till ministerrådets slutsatser om sysselsättningspolitiken i EU.

Inför dagens EU-möte i Bryssel ville EU-nämnden att arbetsmarknadsministern skulle begära särskilda skrivningar till skydd för kollektivavtalen och mot social dumping. Nu blev det inte så utan Hillevi Engström valde i stället att lägga ner sin röst.

EU-nämndens vice ordförande socialdemokraten Marie Granlund, vill inte ta ställning till om Engström gjorde rätt när hon lade ner sin röst.
– Jag har inte följt hur hon har handlat så jag kan inte riktigt svara på det. Jag kan bara säga att jag hoppas att regeringen börjar begripa att det finns en majoritet i riksdagen för att de ska driva emot social dumping och för rättvisa löner och kollektivavtal, säger Granlund till Europaportalen.

Mer fakta

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret