Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Snowden utfrågas i EU-parlamentet

9 december 2013

Den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden ska enligt uppgift vittna i EU-parlamentets rättighetsutskott.

– Det är en stor framgång för Europaparlamentet att Edward Snowden som huvudvittne i övervakningsskandalen är beredd att vittna offentligt, sade den tyske gröne EU-parlamentarikern Jan Philipp Albrecht i ett uttalande.

Jan Philipp Albrecht sitter i EU-parlamentets rättighetsutskott som under hösten utfrågat en rad experter och myndighetsföreträdare om de avlyssningsskandaler som avslöjats efter Edward Snowdens läckor till media.

Utfrågningen med Snowden, som troligen kommer att vara förinspelad av säkerhetsskäl, kan ske tidigaste 18 december. För att han ska bjudas in krävs dock först en omröstning i utskottet, men bara brittiska konservativa Tories har uttryckt motstånd till detta. 

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret