Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Carina Ohlsson (S) tar över efter Jytte Guteland (S) som EU-parlamentariker. Arkivbild.

Ny svensk EU-parlamentariker utsedd

BRYSSEL 21 september 2022

Socialdemokraternas EU-parlamentariker Jytte Guteland byter plats med Carina Ohlsson, där den första går från Europaparlamentet till Sveriges riksdag medan den andra går år motsatt håll från riksdagen till Europaparlamentet.
– EU-samarbetet är viktigare än någonsin – jämställdhetsarbetet, klimathotet, pandemin och inte minst energikrisen, säger Carina Ohlsson.

Jytte Guteland (S), som valdes in i EU-parlamentet 2014, fick plats i riksdagen i svenska valet för halvannan vecka sedan. Socialdemokraterna meddelade i dag onsdag att hon ersätts av Carina Ohlsson som ny EU-parlamentariker. 

Ohlsson har suttit sju mandatperioder i riksdagen med fokus på Europa- och jämställdhetsfrågor, enligt ett pressmeddelande.

– EU-samarbetet är viktigare än någonsin – jämställdhetsarbetet, klimathotet, pandemin och inte minst energikrisen. Vi behöver skapa förutsättningar för nästa generation, en grön och hållbar framtid, sade Carina Ohlsson (S) i ett uttalande.

Carina Ohlsson kommer formellt att tillträda vid nästa EU-parlamentssession i Strasbourg. Vilka utskott hon kommer att sitta i är ännu inte klart.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret