Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Experter redogjorde på torsdagen för sin konsekvensanalys av EU-kommissionens förslag om att förebygga och bekämpa sexuella övergrepp mot barn på nätet.

Viktigast i veckan: Ryska tortyrcenter i Ukraina – Italien inför undantagstillstånd

STOCKHOLM 15 april 2023

Europaportalen sammanfattar veckans händelser i europeisk politik.

Ryska styrkor dödade minst nio civila och skadade fler vid robotattacker mot ett bostadsområde i Slovjansk i östra Ukraina på fredagen. Tidigare i veckan kom uppgifter som visar hur den ryska militären systematiskt använder sig av tortyr i kriget mot Ukraina och att Ryssland upprättat speciella tortyrcenter där de misshandlar och plågar ukrainare.

I veckan införde Italien ett sex månader långt undantagstillstånd som en reaktion mot att 8000 fler migranter än förra året vid samma tid har anlänt till landet.

Det kan också noteras:

… att lagförslaget om att bekämpa barnsexbrott på nätet sågades av en expertpanel som utfrågades i Europaparlamentet på torsdagen “risk för brott mot grundläggande rättigheter”.

… att Naturvårdsverket varnar regeringen att alltför billig bensin och diesel, som ökar förbrukning och utsläppen, kan göra att Sverige inte når de klimatmål man bundit sig att uppnå inom EU.

Administratör Europaportalen
Master
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret