Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Debatt: Enskildes frihet utgångspunkten för KD

Lars Adaktusson (KD) 2 maj 2014 | Inget suspekt kollektiv

Låt oss hoppas att det är en borgerlig minister som får förhandla fram rådets position om EU:s persondataskydd. Det skriver Lars Adaktusson (KD) i slutreplik till Christian Engström (PP).

Nej, Christian Engström, vi Kristdemokrater ser inte människor som ett ”suspekt kollektiv”. Frihet för den enskilde är utgångspunkten i vår politik. Alla inskränkningar och begränsningar som politiker gjort eller ämnar göra måste vara mycket väl motiverade.

Låt mig påminna Christian Engström om att det var den socialdemokratiska regeringen som var initiativtagare till datalagringsdirektivets utarbetande och kraftigt pådrivande för dess framtagande. Dessutom förespråkade Socialdemokraterna en lagringstid på ett år samt att all internettrafik skulle omfattas, till skillnad från vad direktivet i slutändan föreskrev.

Låt oss hoppas att det är en borgerlig minister som får förhandla fram rådets position i den kommande beslutsprocessen rörande persondataskydd. Vi kristdemokrater är oerhört angelägna om att processen ska leda fram till ett beslut som balanserar intresset av en effektiv brottsbekämpning och intresset av skyddet för den personliga integriteteten på bästa möjliga sätt. Vi öppnar inte, som Engström uttrycker det portarna för masslagring. Men vi ställer dem inte heller vidöppna för brottslingar.

Piratpartiet ser sig som den personliga integritetens enda försvarare. Riktigt är i alla fall att det är den enda fråga som piratpartiet försvarar. Europaparlamentets ansvar är betydligt större än så.  

Lars Adaktusson
Kandidat till Europaparlamentet (KD)

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret