Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Kommissionen: Vi kan inte skjuta upp frågan om digitalskatt längre

BRYSSEL 13 oktober 2020

EU-kommissionen sätter mitten av nästa år som ny tidsfrist innan man lägger fram ett eget förslag på en europeisk digitalskatt.

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD presenterade på måndagen ett uttalande om organisationens pågående arbete med att samla sina medlemsländer bakom en gemensam digitalskatt för nätjättar som Google och Facebook. I uttalandet lovar man att senast vid halvårsskiftet 2021 ska ha enas om villkoren för en sådan skatt.

EU-kommissionen har tidigare meddelat att man kommer lägga fram ett eget förslag på en digitalskatt om OECD-länderna inte lyckas komma överens i slutet av detta år. 

– Det står nu klart att detta inte är möjligt. Vi kan inte fortsätta skjuta upp frågan. Den nya tidsfristen vid halvårsskiftet 2021 måste bli den sista, sade EU-kommissionens talesperson Daniel Ferrie.

Sverige och ett antal andra medlemsländer är sedan tidigare kritiska till att en digitalskatt införs på EU-nivå.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret