Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.

Löfven osäker om återupptagna handelsförhandlingar med USA

STOCKHOLM 9 november 2020

Statsminister Stefan Löfven tror att den tillträdande amerikanske presidenten Joe Biden kommer att värna internationella handelsregler och Världshandelsorganisationen WTO. Däremot är det mer osäkert om de frysta förhandlingarna om ett gemensamt handelsavtal mellan EU och USA kommer att återupptas.

– Att stå upp för de internationella institutionerna och strukturerna tror jag definitivt att [USA] kommer att göra. Sen är det frågan om det kan bli tal om ett handelsavtal. Jag vet inte om det är möjligt men låt oss se tiden an, sade Stefan Löfven (S) vid en digital pressträff på söndagen.

2013 gav den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama klartecken om att förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA kunde inledas. Förhandlingarna kring handelsavtalet, även kallat TTIP, avbröts när Donald Trump tillträdde som president 2017.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret