Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Britterna sade ja till bankövervakning

7 september 2010

Från och med nästa år skärps kontrollen av banker och finansinstitut i EU. Övervakningen sker genom tre nya myndigheter som ska övervaka bank- försäkrings- och värdepappersmarknaderna. Ovan på detta inrättas en systemriskstyrelse som ska övervaka hela finanssystemet. Beslutet i ministerrådet blev möjligt sedan britterna backat och accepterat förslaget. Återstår bara att Europaparlamentet lämnar sitt godkännande.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret