Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Göteborgsforskare förlorade i Europadomstolen

2 november 2010

Göteborgsforskaren Christopher Gillberg förlorade i Europadomstolen i målet mot Sverige på tisdagen. Domstolen kom fram till att Sverige inte brutit mot två artiklar i Europakonventionen, som Christopher Gillberg ansåg.

Christopher Gillberg dömdes 2006 i hovrätten för att ha förstört forskningsmaterial som begärts ut om hans forskning kring adhd-symptom. Då Högsta Domstolen avvisade hans fall vände Gillberg sig till Europadomstolen. Gillberg menade att Sverige, genom domen, brutit mot rätten till privat- och familjeliv samt yttrandefriheten.

Christian Wohlert
Europaportalens korrespondent i Bryssel
Skicka epost
wohlert
Christian Wohlert
Europaportalens korrespondent i Bryssel
Skicka epost
wohlert
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret