Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Islands president vägrar godkänna Icesave-avtal

21 februari 2011

För andra gången har Islands president Ólafur Ragnar Grímsson sagt nej till att skriva under ett avtal om skuldåterbetalning för den kollapsade banken.

Trots att det isländska parlamentet, alltinget, med stor majoritet ställt sig bakom ett återbetalningsavtal vill presidenten se en folkomröstning i frågan, skriver flera medier. Tolv procent av den vuxna befolkningen ska också ha skrivit under en namninsamling i frågan. Ett tidigare återbetalningsavtal, med högre räntor och kortare återbetalningstid, fick ett rungande nej i en folkomröstning i mars förra året.

Island har skulder på nästan 4 miljarder euro till Nederländerna och Storbritannien för de pengar som sparare förlorade när internetbanken Icesave, ägd av isländska storbanken Landsbankí, gick i konkurs 2008. Banken togs sedan över av den isländska staten

Elsa Persson
Redaktör
Elsa Persson
Redaktör
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret