Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Den franske socialistiske presidentkandidaten François Hollande sträcker ut en arm till vänstern och de gröna. Arkivbild.

Hollande bjuder in vänstern och de gröna

BRYSSEL 11 april 2012 | “Behöver en bredare sammansättning”

Den franske presidentkandidaten och socialisten François Hollande lockar vänstern och de gröna med regeringssamarbete. Om halvannan vecka äger första valomgången rum.

Inför det stundande franska presidentvalet bjuder socialisternas kandidat François Hollande in vänsterledaren Jean-Luc Mélenchon och de grönas Eva Joly att ingå en hans framtida regering om han vinner valet. Hollande behöver deras stöd i den andra presidentvalsomgången som väntas bli en uppgörelse mellan honom och den sittande presidenten och högerkandidaten Nicolas Sarkozy.

– Alla de som bidrar till valsegern kommer att ha rätt att vara med i den franska regeringen, sade François Hollande på onsdagen enligt den franska tidningen Le Parisien.

– Jag behöver ett lag där alla olika personligheter kan finnas. Jag vill inte ha en stat med bara socialistpartiet! Vi behöver en mycket bredare sammansättning, fortsatte François Hollande.

Utspelet kommer efter att den franske vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon gått starkt framåt under den senaste tiden och får stöd av cirka 15 procent av väljarna.

Den första omgången i presidentvalet äger rum den 22 april. De två kandidaterna som fått flest röster ställs sedan mot varandra i en avgörande slutomgång den 6 maj.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret