Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Alice Bah Kuhnke, Pär Holmgren och Isabella Lövin toppar MP:s EU-lista inför valet i juni.

Miljöpartiet satsar på kända EU-politiker i valet

STOCKHOLM 15 december 2023

Miljöpartiet har fastställt sina tre främsta kandidater i EU-valet: Förstanamn blir Alice Bah Kuhnke, andranamn Pär Holmgren och tredjenamn Isabella Lövin. – Jag är så jäkla glad, säger Alice Bah Kuhnke.

Miljöpartiets medlemmar har röstat fram vilka tre som ska toppa EU-listan och likt andra partier vill man se omval av Europaparlamentariker. För Miljöpartiet blir toppkandidaterna nuvarande Europaparlamentariker Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren samt förre Europaparlamentarikern och vice statsministern Isabella Lövin.

– Jag är så jäkla glad för att Miljöpartiets medlemmar har valt mig att leda dem genom ännu en valrörelse, sade Alice Bah Kuhnke i ett uttalande på fredagen. Hon betonar också vikten av att möta den “klimatförnekande extremhögern [som] är på frammarsch”.

Medlemsomröstningen fastställde även sju andra namn på listan medan platserna 11 till 40 ska antas av Miljöpartiets styrelse i februari.

 

  1. Alice Bah Kuhnke
  2. Pär Holmgren
  3. Isabella Lövin
  4. Magnus P Wåhlin
  5. Emma Nohrén
  6. Henrik Blind
  7. Rebecka Le Moine
  8. Mursal Isa
  9. Aida Badeli
  10. Bassem Nasr

 

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret