Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Italien utlyser undantagstillstånd efter ökning av migranter

12 april 2023

Italiens regering har utlyst undantagstillstånd efter att man sett en ökning av antalet migranter som försöker ta sig in i landet via Medelhavet, rapporterar Reuters/Ekot. Undantagstillståndet, som kommer att gälla i sex månader, ska ge mer resurser till myndigheterna att hantera migrantströmmen. Samtidigt ska det bli lättare att skicka tillbaka migranter som tagit sig till landet. Regeringen gick till val på att minska invandringen, men hittills har antalet migranter som tagit sig till Italien i år ökat med nästan 8 000 jämfört med samma period förra året, uppger Ekot.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret