Hoppa till huvudinnehåll
Annons

London får inte skicka asylsökande till Rwanda

30 juni 2023

En domstol i Storbritannien dömer ut regeringens planer på att skicka asylsökande till Rwanda, skriver TT/SvD. Domarna motiverar beslutet med att det finns brister i Rwandas asylsystem, vilket innebär att landet inte kan räknas som ett säkert så kallat tredjeland. Upplägget skulle enligt den brittiska regeringen avskräcka migranter från att göra farliga resor över Engelska kanalen för att komma till Storbritannien, och även avskräcka kriminella gäng från att anordna resorna. Men planen är alltså enligt domstolen olaglig.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret