Hoppa till huvudinnehåll

EU-kommissionen markerar mot polskt lagförslag

8 juni 2023

EU-kommissionen vidtar rättsliga åtgärder mot Polen för landets nystartade kommitté för att undersöka ryskt inflytande, vilken uppfattas ta sikte på oppositionen, rapporterar TT/Aftonbladet. Trots att Polens president sagt att han kommer att lägga fram förslag på ändringar efter kritik från EU och USA meddelar EU-kommissionens vice ordförande Valdis Dombrovskis att man beslutat att inleda ett överträdelseförfarande. Polen inrättade kommittén med det uttalade syftet att utreda medborgare som kan ha gett efter för ryskt inflytande men anses kunna användas mot oppositionen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret