Hoppa till huvudinnehåll

Svenska ordförandeskapet skjuter upp omröstning om fossilfria bilar i EU

3 mars 2023

Det svenska ordförandeskapet meddelade på fredagen att nästa veckas planerade omröstning bland EU-länderna om att formellt godkänna en överenskommelse med EU-parlamentet om att i praktiken förbjuda bilar drivna med bensin eller diesel i unionen från 2035. Ett antal medlemsländer som Tyskland, Italien, Polen och Bulgarien har nu kommit på andra tankar. Berlin vill enligt uppgift se en tydligare roll för e-bränsle efter 2035. Det hör till ovanligheterna att formella godkännanden på överenskommelser mellan medlemsländerna och EU-parlamentet skjuts upp.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret